Jimny

Ценовник
Опрема
Мотори
Технички Податоци
Бои
Каталог
Видеа
Фотографии
Дизајн
Ентериер
На терен
Безбедност

Технички податоци кај Jimny

Бројките кажуваат се

 
Download PDF со Технички спецификации

Технички податоци

Мотор
1.3L VVT
Бензин
Погон
2WD (назад) + 4WD + 4WD-L
Трансмисија
5MT
Број на врати
3
JLX опременост
Sport
Metal Top
Mode
Sport
Cabrio
ДИМЕНЗИИ
Должина (mm)
3.665
Ширина (mm)
1.600
Висина (mm)
1.705
1.655
Меѓуоскино растојание (mm)
2.250
Траг напред
1.355
Траг назад
1.365
Минимално растојание од подлога
190
Минимален радиус на вртење
4,9
Приоден агол
37
Агол на прекршување
31
Излезен агол
46
МАСА
Маса (мин) / со полна опрема (kg)
1.060
1.070
Максимална маса (kg)
1.420
КАПАЦИТЕТИ
Седишта (лица)
4
Багажен простор (литри) Макс. волумен
816
Со преклопени задни седишта (VDA метод)
324
Со исправени задни седишта (VDA метод)
113
Резервоар за гориво (литри)
40
МОТОР
Тип
M13A + VVT
Број на цилиндри
4
Број на вентили
16
Работна зафатнина (cm3)
1,328
Пречник и од на клипот (mm)
78,0 x 69,5
Степен на компресија
9,5
Максимална сила (kW/КС/rpm)
63 / 86 / 6.000
Максимален вртежен момент (Nm/rpm)
110 / 4.100
Дистрибуција на гориво
Multipoint injection
Стандард за издувни гасови
Euro 5
ПЕРФОРМАНСИ
Максимална брзина (km/h)
140
0-100 km/h (сек)
14,1
ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
Потрошувачка на гориво во град l/100 km
8,9
9,0
на отворено l/100 km
6,0
6,3
комбинирано l/100 km
7,1
7,3
CO2 g/km
174
Трансмисија
Тип
5MT
Преносни односи 1-ва брзина
4.425
2-ра брзина
2.304
3-та брзина
1.674
4-та брзина
1.190
5-та брзина
1.000
Од назад
5.151
Главен преносен однос
4.300
Редуктор Висок
1.000
Низок
2.002
КАРОСЕРИЈА
Управување
Полжавест преносник
Суспензија Напред
Крута оска со 3 водилки и спирална пружина
Назад
Крута оска со 3 водилки и спирална пружина
Сопирачки Напред
Диск
Назад
Барабан
Гуми
205/70R15