Jimny

Ценовник
Опрема
Мотори
Технички Податоци
Бои
Каталог
Видеа
Фотографии
Дизајн
Ентериер
На терен
Безбедност

Новото Jimny

Срце и душа на вистински теренец

 

Автомобил со привлечна надворешност и спортски дух, кој во себе крие модерни технички достигнувања. Практичен е и снаодлив во градското возење и истовремено робустен и издржлив на терен.

Заради своите компактни димензии, не постојат градски и природни теснеци низ кои нема да се протнете и да излезете победоносно, мамејќи завидливи воздишки на поголемите и посилните. Благодарение на најмодерните технички решенија, алуминиумскиот четворолитарски агрегат на Jimny му дава на овој автомобил обележје на динамичен, но истовремено економичен автомобил. Можноста за погон на сите четири тркала, го прави Jimny лесно приспособлив кон сите временски услови и подлоги.

Дизајн
Ентериер

Технички карактеристики

Jimny
1.3L VVT
Зафатнина на мотор (ccm³)
1.328
КС
85
Гориво
Бензин
Потрошувачка (комбинирана) (l)
7,1
Максимална брзина (km/h)
140
Емисија на штетни гасови
Euro 4