Suzuki Ignis. A new angle on life.

Ignis. Новиот ултра компактен SUV

Забавен. Уникатен. Funky. Кога иновативната технологија се комбинира со cool коцкаст стајлинг. Сосема ново ниво на комфор и безбедност. Разновидна функционалност. Животот штотуку стана поинтересен.

Дизајн

Ignis, дизајниран да биде различен.
Едноставен и чист дизајн - внатре и надвор. Новиот Ignis ги комбинира SUV и компактната класа давајќи му значење на секој ситен детаљ.

360°

Перформанси

Нова генерација на моќност и економичност.
Ултра компактен и супер штедлив. Новиот Ignis се издигнува на едно ниво погоре . Инoвативно спакуван, новиот Ignis има уникатен „Dualjet“ мотор, хибридна технологија и „Grip Control“. Каква препрека и да има на патот новиот Ignis со леснотија ќе се справи со неа.

Функционалност

Животот штотуку стана полесен.
Интуитивен и ергономичен. Новиот Ignis има се што може да побарате од еден модерен автомобил. Сето тоа направено со стил. Smart screen поврзувањето и прилагодливиот багажен простор функционираат беспрекорно, се со цел да уживате во возењето.

Безбедност

Технологија наречена "Just in case"
Безбедно и паметно. Ignis се грижи за вас повеќе од вас самите. Напредната "Just in case" безбедносна технологија, како Dual Camela Brake Support, и функциите за автоматско предупредување значат дека Ignis може да реагира паметно и навремeно во секоја ситуација.

Аксесоари

Технички податоци

 • Мотор
 • Тежина
 • Капацитети
 • Пренос
 • Димензии
 • Перформанси

 • Нивоа на опрема

  GL, GL+, GLX

 • ТИП

  K12C DUALJET

 • БРОЈ НА ЦИЛИНДРИ

  4

 • БРОЈ НА ВЕНТИЛИ

  16

 • ПОМЕСТУВАЊЕ НА КЛИП

  1,242 cm3

 • BORE X STROKE

  73.0 x 74.2 mm

 • КОМПРЕСИЈА

  12.5

 • МАКСИМАЛНА СИЛА

  66/6,000 kW/rpm

 • МАКСИМАЛЕН ВРТЕЖЕН МОМЕНТ

  120/4,400 Nm/rpm

 • ДИСТРИБУЦИЈА

  Multipoint injection

 • СТНДАРД ЗА ЕМИСИЈА НА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

  Euro 6

 • ТИП НА ПРЕНОС

  5 MT

  AGS

 • ТЕЖИНА (МИНИМАЛНА/СО ПОЛНА ОПРЕМА)

  810-855 kg

  830-865 kg

 • ТЕЖИНА НА ПРАЗНО ВОЗИЛО

  1,330 kg

 • СЕДИШТА

  Со фиксни задни седишта: 5

  Со подвижни задни седишта: 4

 • КАПАЦИТЕТ НА РЕЗЕРВОАР

  32 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (МАКСИМУМ)

  1,097 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (СО СПУШТЕНИ ЗАДНИ СЕДИШТА)

  501 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (СО КРЕНАТИ ЗАДНИ СЕДИШТА)

  267 литри

 • ТИП

  5 MT

 • ПРЕНОС

  ПРОПОРЦИЈА

  1ва 3,545
  2ра 1,904
  3та 1,240
  4та 0,914
  5та 0,717
  Рикверц 3,272
 • ПРОПОРЦИЈА НА ФИНАЛНА БРЗИНА

  4,294

 • ТИП

  AGS

 • ПРЕНОС

  ПРОПОРЦИЈА

  1ва 3,545
  2ра 1,904
  3та 1,240
  4та 0,906
  5та 0,696
  Рикверц 3,272
 • ПРОПОРЦИЈА НА ФИНАЛНА БРЗИНА

  4,705

 • ВКУПНА ДОЛЖИНА

  3,700 mm

 • ВКУПНА ШИРИНА

  1,660 mm (GA, GL)

  1,690 mm (GL+, GLX)

 • ВКУПНА ВИСИНА

  1,595

 • МЕЃУОСКИНО РАСТОЈАНИЕ

  2,435 mm

 • ТРАГ, НАПРЕД

  1,460 mm

 • ТРАГ, НАЗАД

  1,470 mm

 • МИНИМАЛЕН РАДИУС НА ВРТЕЊЕ

  4.8 m

 • МИНИМАЛНО РАСТОЈАНИЕ ОД ПОДЛОГА

  180 mm

 • МАКСИМАЛНА БРЗИНА

  5 MT: 170 km/h

  AGS: 170 km/h

 • 0-100 KM/H

  5 MT: 12.2 секунди

  AGS: 12.2 секунди

 • СТАНДАРД ЗА ЕМИСИЈА НА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

  Euro 6

 • CO2 ЕМИСИЈА

  5 MT: 104 g/km

  AGS: 104 g/km

 • ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ВО ГРАД

  5 MT: 5.5 литри/100km

  AGS: 5.5 литри/100km

 • ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО НА ОТВОРЕНО

  5 MT: 4.1 литри/100km

  AGS: 4.1 литри/100km

 • КОМБИНИРАНА ПОТРОШУВАЧКА

  5 MT: 4.6 литри/100km

  AGS: 4.6 литри/100km

 • НИВОА НА ОПРЕМА

  GL, GL+, GLX

 • ТИП

  K12C DUALJET

 • БРОЈ НА ЦИЛИДНРИ

  4

 • БРОЈ НА ВЕНТИЛИ

  16

 • ПОМЕСТУВАЊЕ НА КЛИП

  1,242 cm3

 • BORE X STROKE

  73.0 x 74.2 mm

 • ПРОПОРЦИЈА НА КОПМПРЕСИЈА

  12.5

 • МАКСИМАЛНА СИЛА

  66/6,000 kW/rpm

 • МАКСИМАЛЕН ВРТЕЖЕН МОМЕНТ

  120/4,400 Nm/rpm

 • ДИСТРИБУЦИЈА

  Multipoint injection

 • СТАНДАРД ЗА ЕМИСИЈА НА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

  Euro 6

 • ТИП НА ПРЕНОС

  5 MT

 • ТЕЖИНА (МИНИМАЛНА/СО ПОЛНА ОПРЕМА)

  870-905 kg

 • БРУТО ТЕЖИНА

  1,330 kg

 • КАПАЦИТЕТ НА СЕДЕЊЕ

  Со фиксни задни седишта: 5

  Со лизгачки задни седишта: 4

 • КАПАЦИТЕТ НА РЕЗЕРВОАР

  30 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (МАКСИМУМ)

  1,056 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (СО СПУШТЕНИ ЗАДНИ СЕДИШТА)

  463 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (СО КРЕНАТИ ЗАДНИ СЕДИШТА)

  227 литри

 • ТИП

  5 MT

 • ПРЕНОС

  ПРОПОРЦИЈА

  1ва 3,545
  2ра 1,904
  3та 1,240
  4та 0,914
  5та 0,717
  Рикверџ 3,272
 • ПРОПОРЦИЈА НА ФИНАЛНА БРЗИНА

  4,470

 • ВКУПНА ДОЛЖИНА

  3,700 mm

 • ВКУПНА ШИРИНА

  1,690 mm

 • ВКУПНА ВИСИНА

  1,595 mm

 • МЕЃУОСКИНО РАСТОЈАНИЕ

  2,435 mm

 • ТРАГ, НАПРЕД

  1,460 mm

 • ТРАГ, НАЗАД

  1,460 mm

 • МИНИМАЛЕН РАДИУС НА ВРТЕЊЕ

  4.7 m

 • МИНИМАЛНО РАСТОЈАНИЕ ОД ПОДЛОГА

  180 mm

 • МАКСИМАЛНА БРЗИНА

  5 MT: 165 km/h

 • 0-100 KM/H

  5 MT: 11.9 секунди

 • СТАНДАРД ЗА ЕМИСИЈА НА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

  Euro 6

 • CO2 ЕМИСИЈА

  5 MT: 114 g/km

 • ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ВО ГРАД

  5 MT: 5.9 литри/100km

 • ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО НА ОТВОРЕНО

  5 MT: 4.5 литри/100km

 • КОМБИНИРАНА ПОТРОШУВАЧКА

  5 MT: 5.0 литри/100km

 • НИВОА НА ОПРЕМА

  GL, GL+, GLX

 • ТИП

  K12C DUALJET

 • БРОЈ НА ЦИЛИНДРИ

  4

 • БРОЈ НА ВЕНТИЛИ

  16

 • ПОМЕСТУВАЊЕ НА КЛИП

  1,242 cm3

 • BORE X STROKE

  73.0 x 74.2 mm

 • ПРОПОРЦИЈА НА КОПМПРЕСИЈА

  12.5

 • МАКСИМАЛНА СИЛА

  66/6,000 kW/rpm

 • МАКСИМАЛЕН ВРТЕЖЕН МОМЕНТ

  120/4,400 Nm/rpm

 • ДИСТРИБУЦИЈА

  Multipoint injection

 • СТАНДАРД ЗА ЕМИСИЈА НА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

  Euro 6

 • ТИП НА ПРЕНОС

  5 MT

 • ТЕЖИНА (МИНИМАЛНА/СО ПОЛНА ОПРЕМА)

  835-870 kg

 • БРУТО ТЕЖИНА

  1,330 kg

 • КАПАЦИТЕТ НА СЕДЕЊЕ

  Со фиксни задни седишта: 5

  Со лизгачки задни седишта: 4

 • КАПАЦИТЕТ НА РЕЗЕРВОАР

  32 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (МАКСИМУМ)

  1,097 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (СО СПУШТЕНИ ЗАДНИ СЕДИШТА)

  501 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (СО КРЕНАТИ ЗАДНИ СЕДИШТА)

  267 литри

 • TYPE

  5 MT

 • ПРЕНОС

  ПРОПОРЦИЈА

  1ва 3,545
  2ра 1,904
  3та 1,240
  4та 0,914
  5та 0,717
  Рикверц 3,272
 • ПРОПОРЦИЈА НА ФИНАЛНА БРЗИНА

  4,294

 • ВКУПНА ДОЛЖИНА

  3,700 mm

 • ВКУПНА ШИРИНА

  1,660 mm (GL)

  1,690 mm (GLX)

 • ВКУПНА ВИСИНА

  1,595 mm

 • МЕЃУОСКИНО РАСТОЈАНИЕ

  2,435 mm

 • ТРАГ, НАПРЕД

  1,460 mm

 • ТРАГ, НАЗАД

  1,460 mm

 • МИНИМАЛЕН РАДИУС НА ВРТЕЊЕ

  4.7 m

 • МИНИМАЛНО РАСТОЈАНИЕ ОД ПОДЛОГА

  180 mm

 • МАКСИМАЛНА БРЗИНА

  5 MT: 170 km/h

 • 0-100 KM/H

  5 MT: 11.8 секунди

 • СТАНДАРД ЗА ЕМИСИЈА НА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

  Euro 6

 • CO2 ЕМИСИЈА

  5 MT: 97 g/km

 • ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ВО ГРАД

  5 MT: 4.9 литри/100km

 • ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО НА ОТВОРЕНО

  5 MT: 4.0 литри/100km

 • КОМБИНИРАНА ПОТРОШУВАЧКА

  5 MT: 4.3 литри/100km

 • НИВОА НА ОПРЕМА

  GL, GL+, GLX

 • ТИП

  K12C DUALJET

 • БРОЈ НА ЦИЛИНДРИ

  4

 • БРОЈ НА ВЕНТИЛИ

  16

 • ПОМЕСТУВАЊЕ НА КЛИП

  1,242 cm3

 • BORE X STROKE

  73.0 x 74.2 mm

 • ПРОПОРЦИЈА НА КОПМПРЕСИЈА

  12.5

 • МАКСИМАЛНА СИЛА

  66/6,000 kW/rpm

 • МАКСИМАЛЕН ВРТЕЖЕН МОМЕНТ

  120/4,400 Nm/rpm

 • ДИСТРИБУЦИЈА

  Multipoint injection

 • СТАНДАРД ЗА ЕМИСИЈА НА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

  Euro 6

 • ТИП НА ПРЕНОС

  5 MT

 • ТЕЖИНА (МИНИМАЛНА/СО ПОЛНА ОПРЕМА)

  885-920 kg

 • БРУТО ТЕЖИНА

  1,330 kg

 • КАПАЦИТЕТ НА СЕДЕЊЕ

  Со фиксни задни седишта: 5

  Со лизгачки задни седишта: 4

 • КАПАЦИТЕТ НА РЕЗЕРВОАР

  30 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (МАКСИМУМ)

  1,056 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (СО СПУШТЕНИ ЗАДНИ СЕДИШТА)

  463 литри

 • КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИК (СО КРЕНАТИ ЗАДНИ СЕДИШТА)

  227 литри

 • ТИП

  5 MT

 • ПРЕНОС

  ПРОПОРЦИЈА

  1ва 3,545
  2ра 1,904
  3та 1,240
  4та 0,914
  5та 0,717
  Рикверц 3,272
 • ПРОПОРЦИЈА НА ФИНАЛНА БРЗИНА

  4,470

 • ВКУПНА ДОЛЖИНА

  3,700 mm

 • ВКУПНА ШИРИНА

  1,690 mm

 • ВКУПНА ВИСИНА

  1,595 mm

 • МЕЃУОСКИНО РАСТОЈАНИЕ

  2,435 mm

 • ТРАГ, НАПРЕД

  1,460 mm

 • ТРАГ, НАЗАД

  1,460 mm

 • МИНИМАЛЕН РАДИУС НА ВРТЕЊЕ

  4.7 m

 • МИНИМАЛНО РАСТОЈАНИЕ ОД ПОДЛОГА

  180 mm

 • МАКСИМАЛНА БРЗИНА

  5 MT: 165 km/h

 • 0-100 KM/H

  5 MT: 11.5 секунди

 • СТАНДАРД ЗА ЕМИСИЈА НА ИЗДУВНИ ГАСОВИ

  Euro 6

 • CO2 ЕМИСИЈА

  5 MT: 106 g/km

 • ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ВО ГРАД

  5 MT: 5.2 литри/100km

 • ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО НА ОТВОРЕНО

  5 MT: 4.4 литри/100km

 • КОМБИНИРАНА ПОТРОШУВАЧКА

  5 MT: 4.7 литри/100km

Опрема и цени

GL
од 10.950 €

 • Ретровизори и рачки во боја на каросеријата
 • Црно-бела инструмент табла
 • Hands-free контрола на мобилен телефон
 • Мануелен клима уред
 • MP3 CD player + Bluetooth®*
 • Светла со "Guide me light" функција
 • * Bluetooth e регистрирана заштитна марка на Bluetooth SIG, Inc.

GL+
од 12.460 €

 • Тркалла 175/60R16 + алуминиумски бандажи
 • Заштитни лајсни над тркалат
 • Кровни носачи
 • Затемнети стакла (на задните стакла и на стаклото позади)
 • Електрично подесиви ретровизори со грејачи
 • SLDA (Smart phone Linkage Display Audio) + DAB радио + задна камера

GLX
од 13.990 €

 • Црна решетка напред со хромирани детали
 • LED светла со автоматско подесување
 • LED позициони светла
 • Надворешни ретровизори со вградени трепкачи
 • Кожен 3-крак управувач со аудио контроли, cruise control и ограничувач на брзина
 • Автоматски клима уред
 • SLDA (Smart phone Linkage Display Audio) + Bluetooth®* + навигација + задна камера + DAB радио
 • * Bluetooth e регистрирана заштитна марка на Bluetooth SIG, Inc.
Bold exterior design

Дизајн

Ignis, дизајниран да биде различен.
Едноставен и чист дизајн - внатре и надвор. Новиот Ignis ги комбинира SUV и компактната класа давајќи му значење на секој ситен детаљ.

EXTERIOR STYLING

НАДВОРЕШНОСТ

Животот изгледа убав
Чист. Минималистички. Самоуверен. Со уникатниот дизајнерски мотив со три ленти, Ignis зрачи со урбан cool енергија. 16" алуминиумски тркала, кровните носачи и лајсните околу трклата носат чист SUV стил. Очекувајте внимание. Многу внимание.

SUV-styling

ЕНТЕРИЕР

Убавината се состои одвнатре.
Моќен. Впечатлив. Просторен. Црните и белите елементи на инструмент таблата, како и портокаловата и металниот акцент на централната конзола и вратите, дополнително дава енергија на ентериерот. Интелигентниот дизајн на Ignis има потреба од многу малку простор за моторот, што значи многу простор за патниците во кабината.

Бои на надворешноста

  • Flame Orange Flame Orange
  • Neon Blue Neon Blue
  • Helios Gold Helios Gold
  • Pure White Pure White
  • Fervent Red Fervent Red
  • Premium Silver Premium Silver
  • Super Black Super Black
  • Boost Blue Boost Blue
  • Mineral Gray Mineral Grey
  • Flame Orange + Super Black Flame Orange + Super Black
  • Neon Blue + Super Black Neon Blue + Super Black
  • Helios Gold + Super Black Helios Gold + Super Black
  • Pure White + Super Black Pure White + Super Black
  • Fervent Red + Super Black Fervent Red + Super Black
  DASHBOARD COCKPIT

  ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА

  Во твој елемент.
  Спортски. Ергономски. Минималистички. Инструмент таблата и кокпитот кај Ignis се интуитивно дизајнирани, се со цел, се да биде лесно достапно. А, модерниот, црно-бел стајлинг кажува дека ова не е обичен ентериер.

  Seating

  Седење

  Уште поудобно возење
  Удобно, но и спортски. И седиштата ги имаат дизајнерските моменти на портокалово и титаниум. Седи и уживај во возењето.
  * (GLX, GL+ и GL)

  Performance in all terrains

  Перформанси

  Нова генерација на моќност и економичност.
  Ултра компактен и супер штедлив. Новиот Ignis се издигнува на едно ниво погоре . Инoвативно спакуван, новиот Ignis има уникатен „Dualjet“ мотор, хибридна технологија и „Grip Control“. Каква препрека и да има на патот новиот Ignis со леснотија ќе се справи со неа.

  1.2 Dualjet

  1.2 DUALJET

  Моќен и практичен
  Уникатно интелигентен. Dualjet моторот кај Ignis вклучува систем на вбризгување што ги зголемува перформансите и ефикасноста. Паметен баланс помеѓу сила и потрошувачка на гориво. 5 степен мануелен или автоматски менувач? Одберете сами.

  MILD HYBRID SYSTEM

  MILD HYBRID СИСТЕМ

  Помеко, попаметно возење
  Го претставуваме Smart Hybrid Vehicle by Suzuki (SHVS). Интелигентен и економичен, работи со интегриран стартер генератор кој помага во заштедата на гориво. Помага и во помазното и поудобно возење. Паметен Ignis.

  Grip control

  ALLGRIP AUTO

  Секогаш на ваша страна.
  ALLGRIP AUTO нуди безгрижност, особено на лизгави патишта или патишта со снег. Со систем со виско спојка за погон на сите четири тркала, вртежниот момент се пренесува на предните тркала, но во моментот кога предните тркала ќе го изгубат контактот со подлогата, односно ќе пролизгааат, дел од вртежниот момент автоматски се дистрибуира на задните тркала. Вози безбедно..

  HILL HOLD CONTROL

  HILL HOLD CONTROL

  Нема повеќе проблеми со тргнување на нагорнина
  Корисна функција што го спречува Ignis да се врати назад (до околу 2 секунди), при тргнување на нагорнина. Ќе се извлечете без проблем - сигурни и секогаш во полна контрола. Рид? Што беше тоа?

  Hill descent control

  Hill descent control

  (Само кај моделите со ALLGRIP AUTO)

  Контролирано возење по надолнини
  На стрми надолнини, кога автомобилот ќе процени дека моторното кочење не е доволно за да се забави автомобилот, автоматски се притискаат сопирачките. Ова ви овозможува да ја контрилирате брзината без да мора да притискате на педалата за сопирање, и повеќе да се фокусирате на управувањето

  Grip control

  Grip control

  (Само кај модели со ALLGRIP AUTO)

  Во било кои временски услови.
  Самоувереноста доаѓа од контролата. Grip Control. Автоматски го сопира тркалото кое пролизгува и ја насочува силата на спротивното тркало, со што ја подобрува ефикасноста намалувајќи ја загубата на вртежен момент која настанала заради пролизгувањето. Благодарение на ова, секогаш останувате во полна контрола на влажна или лизгава подлога, па дури и на кал и снег.

  NEWLY DESIGNED SUSPENSION

  ЦЕЛОСНО НОВА СУСПЕНЗИЈА

  Почуствувајте ја разликата.
  Цврст, но лесен за управување. Новата суспензија ја намалува масата и ја зголемува цврстината за поголема апсорција на удари на нерамен терен. Притоа, управувањето останува стабилно и одговара на секоја ваша мала команда.

  Functionality for every task

  Функционалност

  Животот само што стана полесен.
  Интуитивен и ергономичен. Новиот Ignis има се што може да побарате од еден модерен автомобил. Сето тоа направено со стил. Smart screen поврзувањето и прилагодливатo складирање функционираат беспрекорно, се со цел да уживате во возењето.

  Smartphone Linkage Display Audio

  SMARTPHONE LINKAGE DISPLAY AUDIO (SLDA)

  (GLX and GL+)

  Чувствувајте се поврзани
  7 инчниот дисплеј осетлив на допир е интуитивен како смартфон. Поврзете го вашиот смартфон преку Bluetooth® или USB и користете ги апликациите од вашиот телефон преку дисплејот на автомобилот, кој има и радио, камера за гледање позади, како и навигација (кај GLX моделот).

  Keyless push start system

  СИСТЕМ ЗА СТАРТУВАЊЕ БЕЗ КЛУЧ

  Тргнувајте едноставно.
  Едноставно и интелигентно. Системот за стартување без клуч кај Ignis ги отклучува и заклучува вратите, и ви овозможува да го стартувате или гасите моторот само со притискање на копче. Возете лесно.

  Storage space

  ЛИДЕР ВО КЛАСАТА
  ВО ОДНОС НА ГОЛЕМИНА НА БАГАЖНИК

  Изненадувачки просторен. Паметно прилагодлив.
  Лесно и ергономично, задните седишта (кај GLX и GL+) се лизгаат нанапред и наназад, и ви нудат можност за прилагодување на просторот за нозе на задните седиште, багажниот простор, или за било што друго што ќе ви затреба. Сето тоа, многу едноставно. Само подигнете ги држачите над или под седиштата. Интелигентни нешта.

  Smart cabin

  GUIDE ME HOME / LEAD TO VEHICLE LIGHTS

  Кај GLX, GL+ и GL)

  Ви го покажува патот.
  Чувствувајте се безбедно и сугурно. Светлата остануваат вклучени и го осветлуваат патот 10 секунди откако ќе го напуштите возилото. А, кога ќе го отклучите возилото со далечинско, кратките и позициони светла се вклучуваат, за да ви го покажат патот до автомобилот, доколку е темница.

  MANEUVERABILITY

  МАНЕВРИРАЊЕ

  Создаден за во град.
  Ултра компактен. Ултра подвижен. Ignis е горд на фактот дека има радиус на вртење од само 4,7m (најдобро во класата). Може лесно да ве извади од тесно место. Или, да ве внесе во такво.

  HIGH CLEARANCE

  ПОГОЛЕМО РАСТОЈАНИЕ ОД ПОДЛОГАТА

  Префинет одговор на нерамнините.
  Испакнатини на патот. Нерамни патишта. Чудни дупки. Со растојание од подлогата од 180mm (најголемо во класата), и гуми со голем дијаметар, Ignis многу лесно се справува со сите овие.

  • HIGH CLEARANCE
  • HIGH CLEARANCE
  • HIGH CLEARANCE
  • HIGH CLEARANCE
  • HIGH CLEARANCE

  ПАМЕТНА КАБИНА

  Интелигента искористеност на просторот.
  Паметен однатре. Ignis има касета, држачи за чаши и напред и назад, како и во централната конзола. Дополнително, располага со многу места за одлагање на ситници, сите лесни за користење.

  Safety all the way

  Безбедност

  Технологија наречена "Just in case"
  Безбедно и паметно. Ignis се грижи за вас повеќе од вас самите. Напредната "Just in case" безбедносна технологија, како Dual Camela Brake Support, и функциите за автоматско предупредување значат дека Ignis може да реагира паметно и навремeно во секоја ситуација.

  DUAL CAMERA BRAKE SUPPORT (DCBS)

  DUAL CAMERA BRAKE SUPPORT (DCBS)

  Погледнете го патот од поинаков агол.
  Ignis гледа исто како вас. Располага со две предни камери кои препознаваат потенцијална опасност (возила, пешаци, па дури и преминување во друга лента), и автоматски ги активира сопирачките. Возете безбедно.

  Warning Functions

  ФУНКЦИИ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ

  Безбедност на прво место. Безбедност во секој поглед.
  Ignis автоматски предупредува кога се префрлате во друга лента без трепкач, или пак кога возите побрзо од дозволеното. ESS системот (Emergency Stop Signal), емитува свтлосен сигнал кога нагло сопирате при поголеми брзини, намалувајќи ја веројатноста од возачка грешка.

  TECT BODY DESIGN

  ДИЗАЈН НА ШАСИЈА СПОРЕД НОВ КОНЦЕПТ

  Изграден посилно. Направен безбедно.
  Новиот дизајн на шасијата во фокусот го има новиот TECT концепт на Suzuki (Total Effective Control Technology), кој резултира со структира која ефикасно ја апсорбира и разнесува енергијата во случај на судир.

  Cruise Control

  CRUISE CONTROL

  Едноставно. Лесно. Со возачот во фокусот.
  Ignis може да одржува брзина која вие ќе му ја зададете. Ова го намалува заморот кај возчаот на подолги релации или повисока брзина, и ја подобрува потрошувачката на гориво. елиминирајќи непотребни забрзувања и сопирања.

  AIRBAGS

  ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

  Безбедноста секогаш е приоритет
  Безбедноста секогаш е приоритет. Затоа Ignis, како стандардна опрема има 6 воздушни перничиња, две напред, две странично и две воздушни завеси.

  • Alloy wheel

   Accent detailing XX,XX €

  • Alloy wheel

   Accent detailing XX,XX €

  • Alloy wheel

   Accent detailing XX,XX €

  • Alloy wheel

   Accent detailing XX,XX €

  • Alloy wheel

   Accent detailing XX,XX €

  • Alloy wheel

   Accent detailing XX,XX €

  • Alloy wheel

   Accent detailing XX,XX €

  • Alloy wheel

   Accent detailing XX,XX €

  1.2 DUALJET

  Уникатно интелигентен. Dualjet моторот кај Ignis вклучува систем на вбризгување што ги зголемува перформансите и ефикасноста. Нуди паметен баланс помеѓу сила и потрошувачка на гориво. 5 степен мануелен или автоматски менувач? Одберете сами.

  Тип: K12C
  Displacement (cc): 1,242
  Компресија: 12.5
  Максимална сила (kW/rpm): 66/6,000
  Максимален вртежен момент (N・m/rpm): 120/4,400

  5-тепен мануелен пренос
  5-степениот мануелен пренос е подесен на начин што степените на пренос се подесени за добивање на максимална сила на моторот, притоа со удобни преноси од една во друга брзина. .

  5-тепен AGS (Автоматски менувач)
  5-степениот автоматски менувач е базиран на мануелниот, но со автоматска спојка и операција за пренос.

  Mild hybrid system (SHVS)

  Suzuki Ignis е опремен со „благиот хибриден систем“ SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), кој нуди драматично намалена потрошувачка на гориво и покомфорно возење. SHVS системот се состои од „Интегриран Стартер Генератор“, односно генератор со функција на електричен мотор кој му помага на бензинскиот мотор. Стартер генераторот е поврзан со литиум – јонска батерија за високи перформанси при полнење и празнење. Хибридниот модел е опремен со регенеративно кочење и има Engine Auto Stop систем кој го гаси моторот додека автомобилот е во стационарна позиција. Овој систем придонесува за намалена потрошувачка и е оптимален за мал автомобил бидејќи е лесен и компактен.

  Автоматско гасење на моторот
  Бензинскиот мотор е стопиран и сите електрични компоненти се напојуваат преку батеријата, што заштедува гориво.

  Ре-старт
  „Интегрираниот Стартер Генератор“ делува како стартер мотор и тивко и мазно го вклучува бензинскиот мотор.

  Тргнување/Забрзување
  „Интегрираниот Стартер Генератор“ му асистира на бензинскиот мотор при тргнување од место или при забрзување, подобрувајќи ја економичноста.

  Забавување
  „Интегрираниот Стартер Генератор“ ја користи енергијата при забавување и делува како генератор кој ефикасно ја полни батеријата.

  Багажен простор чиј волумен може да биде лесно приспособен на вашиот багаж

  Ignis поседува багажен простор од 514* литри. Задните седишта можат да се поделат во сооднос 50:50 (60:40 во GA и GL) и да се спуштат и од багажниот простор. На овој начин просторот може да се организира зависно од различните типови на багаж.
  *Кога задните седишта се спуштени. Измерено по метод од Германската Асоцијација за Автомобилска Индустрија (VDA).

  Rear seats raised Кренати задни седишта (60:40) Rear seats raised Кренати задни седишта (50:50)
  Rear seat split folded Еден дел од седиштата спуштен (60:40) Rear seat split folded Еден дел од седиштата спуштен (50:50)
  Both rear seats folded Двете задни седишта спуштени (60:40) Both rear seats folded Двете задни седишта спуштени (50:50)

  Систем за помош при кочење со двојна камера (DCBS)

  (Стандарден кај GLX; Опција во GL+, и GL)

  Две камери ги препознаваат возилата напред, пешаците и линиите на патот исто како и очите на човекот. Базирано на најразлични информации од овие камери, овој систем помага во избегнување на судирите и ја ублажува штетата преку предупредувања и автоматско кочење.

  1. Предупредување: Кога системот ќе одлучи дека има потенцијален судир, го предупредува возачот преку звучен и светлосен сигнал на инструмент таблата.

  2. Благо автоматско сопирање: Доколку ризикот од судир се зголеми, автомобилот автоматски почнува благо да сопира, заедно со предупредување на возачот кое го охрабрува да го избегне судирот.

  3. Помош при сопирање: Доколку возачот притисне на педалата за сопирање додека трае предупредувањето за судир, системот за помош при сопирање ја зголемува силата на сопирање.

  4. Автоматско сопирање: Кога системот ќе одлучи дека судирот е неминовен, автоматски сопира со најголема можна сила во обид да го избегне судирот или да ја намали штетата.

  Предупредување Зависно од различни фактори, двете камери може да имаат послаба или да немаат можност за препознавање на некои објекти. Судирот може да биде избегнат во некои случаи каде системот е активиран при брзини меѓу 5 km/h и 50 km/h (за пешаци, брзината е под приближно 30 km/h). Зависно од детектирањето и движењето на објектот, алармот може да се огласи само со звук, без автоматско кочење. Во други случаи, алармот може да се активира заедно со автоматско кочење.

  Функции за предупредување

  Систем за предупредување за излегување од лентата (Стандарден кај GLX; Опција во GL+ и GL)
  Кога автомобилот патува со приближно 60 km/h и ја напушта лентата без возачот да го вклучи трепкачот, системот произведува вибрации на воланот и прикажува светлосно предупредување на инструмент таблата за да привлече внимание на возачот за излегување од лентата, од фактори како невнимавање на патот напред.

  ALLGRIP 4-wheel drive

  Систем за предупредување од занесување на возилото (Стандарден кај GLX; Опција во GL+ и GL)
  Кога возилото патува со приближно 60 km/h и автомобилот шета од едната кон другата страна на лентата, системот се огласува со звучен сигнал и светлосно предупредување на инструмент таблата. Ова го привлекува вниманието на возачот за занесувањето на возилото, на пример во случај на поспаност или слични фактори.

  ALLGRIP 4-wheel drive

  Сигнал за Вонредно Кочење (ESS) (Стандарден кај GLX; Опција во GL+ и GL)
  Кога возачот одеднаш ќе ги активира кочниците при брзини преку 55 km/h, покрај стоп светлата, системот автоматски ги активира и сите трепкачи со висока фреквенција на треперење за да ги предупреди останатите возила.

  ALLGRIP 4-wheel drive

  Ново дизајнирана суспензија

  Ново развиената суспензија е дизајнирана за да ја намали масата и да се зголеми цврстината на точките на врзување со шасијата. Таа многу меко ги впива нерамнините од патот, но во исто време овозможува лесно и стабилно управување на возилото.

  Нова генерација на платформа која придонесува за зголемена ефикасност и подобрен комфор

  Newly Designed Suspension

  Квалитетот во возењето е утврден преку рамката на автомобилот. Мазните премини и континуираната форма на шасијата на Ignis овозможуваат многу поголема цврстина и драматично намалување на целата маса на возилото. Адаптирањето на платформата од новата генерација придонесува за исклучително ниска потрошувачка на гориво и драматично подобрување на чувството на стабилност и цврстина, кое противречи на компактното тело на Ignis. Минимизирањето на просторот за моторот пак придонесува за поголем простор за патниците во внатрешноста.

  SMARTPHONE LINKAGE DISPLAY AUDIO (SLDA)

  Apple CarPlay
  Apple CarPlay lets you use your iPhone to make calls, access your music, send and receive messages, and get directions all with your voice through Siri or by tapping on the audio display.

  Apple CarPlay is available in the countries listed at the following link: http://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay

  *For more details including iPhone models compatible with Apple CarPlay see: http://www.apple.com/ios/carplay/

  *Apple, Apple CarPlay and iPhone are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.

  Android Auto
  Android Auto™ extends the Android platform into the car in a way that's purpose-built for driving. It is designed to minimise distraction so you can focus on driving with Google™ services like Google Maps™ and Google Search™. Get the Android Auto app on Google Play™.

  *Android Auto is available in the countries listed at the following link: https://www.android.com/auto/#hit-the-road

  *Most phones with Android 5.0+ works with Android Auto: https://support.google.com/androidauto/#6140477

  *Android, Android Auto, Google, Google Play and other marks are trademarks of Google Inc.

  MirrorLink
  MirrorLink lets various applications on your smartphone appear on the vehicle’s touchscreen display, allowing you to access your smartphone’s features.

  *MirrorLink™ is compatible with the smartphones listed at the following link: https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/

  *MirrorLink™ is a registered trademark of the Car Connectivity Consortium LLC.

  GA

  • Мотор - 1.2 DUALJET
  • Погон - 2WD
  • Пренос - 5MT
  • Ниво на опрема - GA

  Exterior

  • Tyres and wheels - 175/65R15 + steel wheels with full wheel cover
  • Emergency tyre puncture repair kit
  • Front and rear bumpers - body coloured
  • Front grille - black
  • Outside door handles - black
  • Tailgate opener - handle-operated

  Видливост

  • Headlamps - halogen multi-reflector
  • Headlamp levelling device - manual
  • Automatic lamps
  • Fog lamps - rear
  • Position lamps - standard
  • Green-tinted windows
  • Wipers - front: 2 speeds (low, high) + intermittent + washer; rear: 1 speed + washer
  • Rear window demister
  • Outside door mirrors – black; manual-adjust
  • Day / night rear-view mirror - manual dimming

  Steering and instrument panel

  • 3-spoke steering wheel – urethane, tilt-adjust
  • Power steering
  • Information display - digital clock; outside temperature gauge; fuel consumption gauge (instantaneous/average); driving range; gear shift indicator (5MT)
  • Light-off and key reminder - alarm
  • Driver's seatbelt reminder - lamp & alarm
  • Passenger's seatbelt reminder - lamp & alarm
  • Rear seatbelts reminder - lamp
  • Door ajar reminder - lamp
  • Low fuel warning - lamp
  • Engine oil change reminder
  • Instrument panel colour - black
  • Centre & side louver bezels – black

  Driving amenities

  • Electric windows - front
  • Central door locking - switch on driver's side
  • Air conditioner – manual
  • Heater
  • Pollen filter
  • Audio - antenna (mounted at rear of roof); front speakers

  Interior

  • Cabin lights - front cabin light (3-position)
  • Sun visors - driver's side; passenger's side
  • Assist grips - passenger's side
  • Cup holders - front x 2; rear x 1
  • Bottle holders - front x 2; rear x 2
  • Centre-lower box
  • Centre console ornament - material
  • Shift knob - black
  • Parking brake release button - black
  • 12V accessory socket - instrument panel
  • Foot rest - driver's side
  • Remote fuel lid opener
  • Front & rear door trim colour - black & white
  • Inside door handles - black
  • Inside door grips - black
  • Storage pockets - front doors

  Seats

  • Rear seats - 60:40-split single-fold; head restraint x 3
  • Seat upholstery material – fabric

  Safety, security, and environmental compatibility

  • ABS with EBD function
  • ESP®***
  • Dual Camera Brake Support
  • Hill Hold Control
  • Brake assist function
  • TPMS (tyre pressure monitoring system)
  • SRS front dual airbags
  • SRS side airbags - front
  • SRS curtain airbags
  • Front passenger airbag deactivation system
  • Pedal release system - brake & clutch
  • Seatbelts - front: 3-point ELR seatbelts with pre-tensioners, force limiters; rear: 3-point ELR seatbelts x 3
  • ISOFIX child seat anchorages - x2
  • Child seat tether anchorages - x2
  • Childproof rear door locks
  • Side impact door beams
  • Immobiliser
  • DRL (daytime running lights) - bulb (mounted on front bumper)
  • High-mount stop lamp - LED

  * Bluetooth e регистрирана заштитна марка на Bluetooth SIG, Inc.
  ** Зависно од бојата на каросеријата.
  *** ESP e регистрирана заштитна марка на Daimler AG.

  GL

  • Мотор - 1.2 DUALJET
  • Погон - 2WD
  • Пренос - 5MT/AGS
  • Ниво на опрема - GL

  Chassis

  • Гуми - 175/65R15 + челични фелни
  • Сет за поправка на пневматик и помошен алат

  Надворешност

  • Преден и заден браник во боја на каросерија
  • Предна маска - црна
  • Надворешни рачки на врати - во боја на каросерија
  • A и B столбови во црна боја
  • Отварач на 5-та врата - рачен

  Видливост

  • Предни светла - Халогени мултирефлектор; Функција "Guide me light"
  • Предни светла - нагодување - рачно
  • Автоматски светла
  • Магленки - назад
  • Позициони светла - стандард
  • Затемнети стакла - зелени
  • Брисачи - Напред: 2-брзини (спора, брза) + испрекината + мијач; Назад: 1-брзина + мијач
  • Греач на задно стакло
  • Надворешни ретровизори - Во боја на каросерија; Електрично регулирање
  • Внатрешен ретровизор Ден/ноќ - Рачно затемнување

  Управување и инструмент табла

  • 3-крака волан – Уретански; Аудио команди; Команди за мобилен (Hands-free); Подесување на управувач по висина
  • Серво управувач
  • Вртежомер
  • Информационен дисплеј - Дигитален часовник; Надворешна температура; Потрошувачка на гориво (средна/моментална); Опсег на возење; Средна брзина; SHVS индикатор (Хибрид); Индикатор за притисок во гумите
  • Информационен дисплеј - SHVS индикатор
  • Потсетник за заборавени светла и клуч - Аларм
  • Потсетник за појас за возач - Сијаличка & аларм
  • Потсетник за појас за совозач - Сијаличка & аларм
  • Потсетник за појас на задни седишта - Сијаличка
  • Потсетник за незатворена врата - Сијаличка
  • Потсетник за ниско ниво на гориво - Сијаличка
  • Потсетник за промена на масло
  • Боја на инструмент табла -Црна & бела со материјал "elastomer"
  • Украсни лајсни – Сребрени

  Комфор при возење

  • Електрика на прозори - Напред
  • Централно заклучување - Копче од страна на возачка врата
  • Далечинско - Со светлосен сигнал
  • Клима уред - Мануелен
  • Грејач
  • Филтер за полен
  • Аудио - Антена; Звучници напред; Звучници позади;
  • Audio - MP3 compatible CD player + Bluetooth®* + DAB radio

  Ентериер

  • Светла во кабина - Предно светло (3-позиции)
  • Штитник за сонце - Од страна на возач, Со држач за билети, со огледало; Од страна на совозач
  • Држач за рака - Страна на совозач
  • Држач за чаша - Напред x 2; Назад x 1
  • Држач за шише - Напред x 2; Назад x 2
  • Преграда во централна конзола
  • Шара на централна конзола - Оrange**/Titanium**
  • Рачка за менувач - Сребрена
  • Копче на рачна кочница - Хромирано
  • USB прикључок - На инструмент табла
  • 12V напојување - На инструмент табла
  • Шара на USB приклучок - Хром
  • Наслон за нога - Страна на возач
  • Прекидач за полнење гориво
  • Предни & задни врати овложени во боја - Црно & бело
  • Внатрешни рачки за врати - Хромирани
  • Украсни лајсни на врати - orange**/titanium**
  • Џебни прегради - Предни врати

  Седишта

  • Задни седишта - 60:40 - деливи – преклопиви; наслон за глава х 3
  • Ткаенина за седишта- Материјал со штепови во портокалова боја /Материјал со штепови во титаниум боја

  Багажен простор

  • Поклопец во багажен простор

  Активна и пасивна безбедност

  • ABS со EBD функција
  • ESP®***
  • Brake assist function - помош при изненадно сопирање
  • TPMS индикатор за притисок во гумите
  • SRS предни воздушни перници
  • SRS странични воздушни перници
  • SRS странични завеси
  • Систем за деактивирање на предна перница
  • Сисрем за ослободување на педали - Сопирачка и спојка
  • Сигурносен појас -Напред: 3-точки ELR појаси со ограничување на си Можност за прилагодување по висина; Назад: 3-точки ELR појас x 3
  • ISOFIX за прицврстување на детски седишта - x2
  • Прицвстување на детско седиште - x2
  • Сигурносни брави за деца на задни врати
  • Странично појачување на врати
  • Immobiliser
  • DRL (дневни светла) - Сијалица (монтирана во преден браник)
  • Задно стоп светло - LE

  * Bluetooth e регистрирана заштитна марка на Bluetooth SIG, Inc.
  ** Зависно од бојата на каросеријата.
  *** ESP e регистрирана заштитна марка на Daimler AG.

  GL+

  • Мотор - 1.2 DUALJET
  • Погон - 2WD
  • Пренос - 5MT/AGS
  • Ниво на опрема - GL+

  Надворешност

  • Гуми - 175/60R16 + алуминиумски фелни
  • Сет за поправка на пневматик и помошен алат
  • Заштитни лајсни над тркалата
  • Кровни носачи
  • Преден и заден браник во боја на каросерија
  • Предна маска - црна
  • Надворешни рачки на врати - во боја на каросерија
  • A и B столбови во црна боја
  • Отварач на 5-та врата - рачен

  Видливост

  • Предни светла - Халогени мултирефлектор; Функција "Guide me light"
  • Предни светла - нагодување - рачно
  • Автоматски светла
  • Магленки - назад
  • Позициони светла - стандард
  • Затемнети стакла - зелени
  • Tемни стакла на задни врати и 5-та врата
  • Брисачи - Напред: 2-брзини (спора, брза) + испрекината + мијач; Назад: 1-брзина + мијач
  • Греач на задно стакло
  • Надворешни ретровизори - Во боја на каросерија; Електрично регулирање
  • Внатрешен ретровизор Ден/ноќ - Рачно затемнување

  Управување и инструмент табла

  • 3-крака волан – Уретански; Аудио команди; Команди за мобилен (Hands-free); Подесување на управувач по висин
  • Серво управувач
  • Вртежомер
  • Информационен дисплеј - Дигитален часовник; Надворешна температура; Потрошувачка на гориво (средна/моментална); Опсег на возење; Средна брзина; Покажувач за менување на брзина (5MT/AGS); Индикатор за притисок во гумите
  • Потсетник за заборавени светла и клуч - Аларм
  • Потсетник за појас за возач - Сијаличка & аларм
  • Потсетник за појас за совозач - Сијаличка & аларм
  • Потсетник за појас на задни седишта - Сијаличка
  • Потсетник за незатворена врата - Сијаличка
  • Потсетник за ниско ниво на гориво - Сијаличка
  • Потсетник за промена на масло
  • Боја на инструмент табла - Црна & бела со материјал "elastomer"
  • Украсни лајсни – Сребрени

  Комфор при возење

  • Електрика на прозори - Напред
  • Централно заклучување - Копче од страна на возачка врата
  • Далечинско - Со светлосен сигнал
  • Клима уред - Мануелен
  • Грејач
  • Филтер за полен
  • Аудио - Антена; Звучници напред; Звучници позади
  • SLDA (Smart phone Linkage Display Audio) + DAB radio + rearview camera
  • Пакет на зимска опрема - Грејачи на предни седишта; Канали за греење на задни седишта

  Ентериер

  • Светла во кабина - Предно светло (3-позиции)
  • Штитник за сонце - Од страна на возач, Со држач за билети, со огледало; Од страна на совозач
  • Држач за рака - Страна на совозач
  • Држач за чаша - Напред x 2; Назад x 1
  • Држач за шише - Напред x 2; Назад x 2
  • Преграда во централна конзола
  • Шара на централна конзола - Оrange**/Titanium**
  • Рачка за менувач - Сребрена
  • Копче на рачна кочница - Хромирано
  • USB прикључок - На инструмент табла
  • 12V напојување - На инструмент табла
  • Шара на USB приклучок - Хром
  • Наслон за нога - Страна на возач
  • Прекидач за полнење гориво
  • Предни & задни врати овложени во боја - Црно & бело
  • Внатрешни рачки за врати - Хромирани
  • Украсни лајсни на врати - orange**/titanium**
  • Џебни прегради - Предни врати

  Седишта

  • Предни седишта - Возачко седиште подесиво по висина
  • Задни седишта - 50 :50 деливи поединачно преклопиви и лизгачки; наслон за глава х 2
  • Ткаенина за седишта - Материјал со штепови во портокалова боја **; Материјал со штепови во титаниум боја **

  Багажен простор

  • Поклопец во багажен простор

  Безбедност

  • ABS со EBD функција<
  • ESP®***
  • Hill hold control - помош при тргање на нагорнина за AGS (опционо за 5MT)
  • Brake assist function
  • TPMS индикатор за притисок во гумите
  • SRS предни воздушни перници
  • SRS странични воздушни перници
  • SRS странични завеси
  • Систем за деактивирање на предна перница
  • Систем за ослободување на педали - Сопирачка и спојка
  • Сигурносен појас -Напред: 3-точки ELR појаси со ограничување на си Можност за прилагодување по висина; Назад: 3-точки ELR појас x 2
  • ISOFIX за прицврстување на детски седишта - x2
  • Прицвстување на детско седиште - x2
  • Сигурносни брави за деца на задни врати
  • Странично појачување на врати
  • Immobiliser
  • DRL (дневни светла) - Сијалица (монтирана во преден браник)
  • High-mount stop lamp - LED

  * Bluetooth e регистрирана заштитна марка на Bluetooth SIG, Inc.
  ** Зависно од бојата на каросеријата.
  *** ESP e регистрирана заштитна марка на Daimler AG.

  GLX

  • Мотор - 1.2 DUALJET
  • Погон - 2WD
  • Пренос - 5MT/AGS/li>
  • Ниво на опрема - GLX

  Надворешност

  • Гуми - 175/60R16 + алуминиумски фелни
  • Сет за поправка на пневматик и помошен алат
  • Заштитни лајсни над тркалата
  • Кровни носачи
  • Преден и заден браник во боја на каросерија
  • Предна маска - црна со хромиран детаљ
  • Надворешни рачки на врати - во боја на каросерија
  • A и B столбови во црна боја
  • Отварач на 5-та врата - рачен

  Видливост

  • Предни светла - Халогени мултирефлектор; Функција "Guide me light
  • Предни светла - нагодување - автоматско
  • Автоматски светла
  • Магленки - напред (халогени) и назад
  • Позициони светла – LED
  • Затемнети стакла - зелени
  • Темни термоизолациони стакла - На задни врати и стакло на 5-та врата
  • Брисачи - Напред: 2-брзини (спора, брза) + испрекината + мијач; Назад: 1-брзина + мијач
  • Греач на задно стакло
  • Надворешни ретровизори - Во боја на каросерија; Електрично регулирање; Грејачи; Трепкачи на ретровизори
  • Внатрешен ретровизор Ден/ноќ - Рачно затемнување

  Управување и инструмент табла

  • 3-крака волан – Кожен; Аудио команди; Команди за мобилен (Hands-free); Подесување на управувач по висина
  • Серво управувач
  • Вртежомер
  • Информационен дисплеј - Дигитален часовник; Надворешна температура; Потрошувачка на гориво (средна/моментална); Опсег на возење; Средна брзина; SHVS индикатор (Хибрид); Индикатор за притисок во гумите
  • Информационен дисплеј - SHVS индикатор
  • Потсетник за заборавени светла и клуч - Аларм
  • Потсетник за појас за возач - Сијаличка & аларм
  • Потсетник за појас за совозач - Сијаличка & аларм
  • Потсетник за појас на задни седишта - Сијаличка
  • Потсетник за незатворена врата - Сијаличка
  • Потсетник за ниско ниво на гориво - Сијаличка
  • Потсетник за промена на масло
  • Осветлување на инструмент табла
  • Боја на инструмент табла -Црна & бела со материјал "elastomer"
  • Украсни лајсни – Сребрени

  Комфор при возење

  • Електрика на прозори - Напред; Позади
  • Централно заклучување - Копче од страна на возачка врата
  • Далечинско - Со светлосен сигнал
  • "Keyless" пристап и старување на возилото без допир на клучот
  • Клима уред - Автоматски дигитален
  • Грејач
  • Филтер за полен
  • Аудио - Антена; Звучници напред; Звучници позади; Високотонци напред
  • Smart phone linkage display audio + Bluetooth®* + NAV + rearview camera + DAB radio
  • Темпомат (Cruise control)
  • Ограничувач на брзина
  • Пакет на зимска опрема - Грејачи на предни седишта; Канали за греење на задни седишта

  Ентериер

  • Светла во кабина - Предно светло (3-позиции
  • Штитник за сонце - Од страна на возач - со држач за билети и о огледало; Од страна на совозач - со држач за билети и о огледало
  • Држач за рака - Страна на совозач
  • Држач за чаша - Напред x 2; Назад x 1
  • Држач за шише - Напред x 2; Назад x 2
  • Преграда во централна конзола
  • Шара на централна конзола - Оrange**/Titanium**
  • Рачка за менувач - Сребрена
  • Копче на рачна кочница - Хромирано
  • USB прикључок - На инструмент табла
  • 12V напојување - На инструмент табла
  • Шара на USB приклучок - Хром
  • Наслон за нога - Страна на возач
  • Прекидач за полнење гориво
  • Предни & задни врати овложени во боја - Црно & бело
  • Внатрешни рачки за врати - Хромирани
  • Украсни лајсни на врати - orange**/titanium**
  • Џебни прегради - Предни врати

  Седишта

  • Предни седишта - Возачко седиште подесиво по висина; Џеб на совозачко седиште од позади
  • Задни седишта - 50:50-split single-fold; slide and reclining function; head restraint x 2
  • Ткаенина за седишта - Материјал со штепови во портокалова боја **; Материјал со штепови во титаниум боја **

  Багажен простор

  • Поклопец во багажен простор

  Безбедност

  • ABS со EBD функција
  • ESP®***
  • Dual Camera Brake Support
  • Hill hold control
  • Brake assist function
  • TPMS индикатор за притисок во гумите
  • SRS предни воздушни перници
  • SRS странични воздушни перници
  • SRS странични завеси
  • Систем за деактивирање на предна перница
  • Систем за ослободување на педали - Сопирачка и спојка
  • Сигурносен појас -Напред: 3-точки ELR појаси со ограничување на си Можност за прилагодување по висина; Назад: 3-точки ELR појас x 2
  • ISOFIX за прицврстување на детски седишта - x2
  • Прицвстување на детско седиште - x2
  • Сигурносни брави за деца на задни врати
  • Странично појачување на врати
  • Immobiliser
  • DRL (дневни светла) - LED вградени во предни светла
  • Задно стоп светло - LED
  • Engine Auto Stop Start system
  • SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki)

  * Bluetooth e регистрирана заштитна марка на Bluetooth SIG, Inc.
  ** Зависно од бојата на каросеријата.
  *** ESP e регистрирана заштитна марка на Daimler AG.

  privacy

  PRIVACY POLICY OF SUZUKI GB PLC

  By entering this website or any Suzuki Cars UK social media communities you agree to all of the terms and conditions as set out below. Your privacy is of high importance to us and we want you to feel comfortable when browsing our sites.

  INFORMATION ABOUT OUR ORGANISATION AND WEBSITE

  Modern information and communication technologies play a fundamental role in the activities of an organisation like Suzuki GB PLC. Our principal activity is the manufacturing of Motorcycles, Automobiles and Outboard Motors. Our privacy policy covers the automobiles area of Suzuki GB PLC, and all its encompassing websites and social media communities:

  Organisation Name: Suzuki GB PLC

  Address: Steinbeck Crescent, Snelshall West, Milton Keynes, Buckinghamshire, MK4 4AE, England

  Controller: Suzuki GB PLC

  Websites:

  Company Registration Number: 768587, Registered in England, VAT Number: GB 644 3100 75

  Dealer websites

  Whilst some pages on the above Dealer sites are created and managed by Suzuki GB PLC the content housed by these websites are managed and maintained by the individual Dealer named.

  Social Media communities

  press

  PRESS ANNOUNCEMENT

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Adipisci aperiam, atque beatae.

  link

  downloads

  Suzuki SX4 S-Cross – Brochure